Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?
Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

Günümüzde iş kurmak ya da işlerinizi büyütmek için belirli bir sermayeye ihtiyaç duyulmaktadır. Hem proje üretip geliştirirken hayaller kurarken bir de sermaye sıkıntısına düşülmektedir. Birçok proje aynı zamanda gelecek içinde önemli olup belki de gelecek nesillere yeni iş olanakları bile yaratabilecek nitelikte olabiliyor. Geçim sıkıntısının yanında sermaye olmaması veya eksik kalması durumlarında artık Devlet tarafından işini büyütmek ve yeni iş kurmak isteyenler için hibe kredisi verilmektedir. Hibe kredisi herkes alabilir mi veya hibe kredisi nasıl alınır merak edilen detaylar arasında yer almaktadır.

Hibe kredileri artık tüm sektörlerde karşımıza çıkmaktadır diyebiliriz. Devletin girişimci kişilere karşı desteğini ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen kişilerin sınırlarının sadece hayal güçleri olduğunu göstermektedir. Fakat projesi olan ve iş kurmaya çalışan birçok kişi daha hala hibe kredilerinin nasıl alındığını, yasal prosedürlerini, sürecin nasıl işlemekte olduğunu bilmemektedir. Belki de çok iyi bir iş kurmak isterken sermaye yetersizliğinden dolayı yarım kalmaktadır veya hiç meydana çıkmamaktadır.

KOSGEB’in resmi sitesine girerek kredi başvurusunu yapmanız yeterlidir. Tabi başvuru yaparak her şey bitmiyor. Hibe kredisi ben nasıl olsa alırım mantığı ile özensiz bir şekilde formu doldurmayın. Çünkü form doldurduğunuz anda kredi işleminiz başlamıyor hibe kredisi almak kolay bir iş değildir. Hibe kredisi başvurularında formu sadece bir kere doldurabilirsiniz ret edilmesi durumunda ikinci kez başvurma şansınız bulunmamaktadır. Bu nedenle kredi başvuru yapmadan önce iyi hazırlanmanız ve acele etmemeniz gerekmektedir.

Hibe Kredisi başvurusu için yapmanız gerekenler;

Öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimi almalısınız. KOSGEB bu eğitimi bedelsiz olarak sizlere vermektedir. Eğitim süresi 70 saattir. Eğer üniversitede okurken 56 saat ve de üzerinde girişimcilik eğitimi aldıysanız bu durumu da kabul ederek sertifika alabilirsiniz.

Daha sonrasında iş planınızı iyi hazırlamanız gerekiyor. İşletmeniz varsa işletmeniz için iş planı hazırlamanız gerekmektedir. Yoksa eğer yeni iş kuracaksanız o yer içinde aynısını yapmalısınız. İş planınız KOSGEB’den destek almanızı sağlayacak olan en önemli unsurlardan biridir. Standart iş planlarında işletme faaliyetleriyle ilgili bilgi vermeniz gerekmektedir.

Üçüncüsü ise destek başvuru sürecidir. İş planını gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili KOSGEB Birimine yapılmaktadır. KOSGEB Birimi ön değerlendirmeden sonra iş planını kurula sunmaktadır. Kurul, bütçe imkanları başta olmak üzere teknoloji kurulabilecek, yenilikçi, katma değeri yüksek ürün ya da hizmet üretebilecek gibi çeşitli kriterleri göz önüne almaktadırlar. Kurul tarafından kabul edildi veya edilmedi şeklinde bilgiler başvuru yapan girişimciye bildirilir. Eğer başvurunuz kabul edilirse KOSGEB veri tabanına kayıt yapmanız gerekiyor.

Dördüncü olarak KOSGEB veri tabanına kayıt yapmanız gerekiyor. KOSGEB’in web sitesinden E-KOBİ sistemi aracılığıyla veri tabanına kayıt için bir kullanıcı adı ve de parola almalısınız. KOBİ beyannamesi doldurmalısınız. Daha sonrasında evrakların asıllarını, fotokopilerini ve de vergi levhasının fotokopisini, diğer talep edilen belgelerle birlikte KOSGEB’e teslim etmelisiniz.

En son olarak da sırasıyla girişimcilik eğitimi, iş planı, başvuru süreci ve onay sonrası veritabanına kayıt işlemini gerçekleştirmiş olarak desteklerden yararlanmaya hak kazanmış oluyorsunuz. Zorlu bir süreç olduğunun farkındasınız sizde bunun adımlarını doğru olarak atarsanız geleceğiniz ve hayalleriniz için büyük bir gelişme ile başlamış olursunuz.

Bu makalemde sizlere Hibe Kredisi Nasıl Alınır? konusunu anlatmaya çalıştım. Her türlü bankacılık sektörüne ait soru ve sorunlarınız da karşılıksız bir şekilde bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Sorularınızı Soru-Cevap bölümünden yazmanızı rica ederim.

Borçsuz günler dilerim
Kredi Uzmanı

Bir önceki yazımız olan Kitle Fonlaması Nedir? başlıklı makalemizde fon, Kitle ve Kitle fonlaması hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*