Halkbank çeyiz hesabı
Halkbank çeyiz hesabı

Halkbank çeyiz hesabı

Halkbank çeyiz hesabı

Halkbank bankasında evlenmek isteyen bireyler için uygun koşullu çeyiz veya evlilik kredisi başlığı altında Devlet destekli kredi uygulamasını bulabilmeniz mümkün. Düğün, nişan, çeyiz gibi eşya alımı konusunda kimi zaman maddi olarak sıkıntıya düşebilmekteyiz. Bunun yanı sıra ise her gün gelişen teknoloji olanaklarında tasarlanan beyaz eşya ve mobilyalar biz gelin adayları için farklı model ve beğeni arayışı demektir. Çeyizlik alışverişimizi şimdiden yaparak kendimizi sıkıntıya sokmak yerine çeyizlik ürünlerimiz için ayırdığımız bütçeyi bir banka hesabı üzerinde biriktirmek en mantıklı seçim olacaktır.

Halkbank çeyiz hesabı katkısı ne zaman ödenir

36 ay boyunca hiç bir aksaklığa girmeden çeyiz için yaptığı ödemeleri sürdüren kişi 27 yaşını aşmadan evlilik yapacağını belirttiği vakit Devlet Destekli Çeyiz kredisini almaya hak kazanmaktadır. Evlilik tarihi itibari ile aradan geçecek olan 6 ay içerisinde kişinin henüz ilk evliliği olduğuna dair gerekli olan belgeler uluslararası aile cüzdanı gerekmektedir.

Çeyiz ödeneğini almak için başvuruda bulunduğunuz zamandan 10 gün içerisinde başvuru takibi yapılarak kişinin hak ettiği tutar banka hesabına aktarılmaktadır.

Kimler Halkbank çeyiz hesabı açabilir

Anayasanın 5901 sayılı maddesine göre 24 yaşını doldurmamış olan ve 28. madde kapsamına giren her kişi Halk Bank çeyiz hesabı açabilmektedir. Hesap açacak olan kişinin en az 3 yıl Halkbank bankalarında birikim yapması gerekmektedir.  Bunun yanı sıra birde tasarruf hesabı olanlar ve Devlet katkısına hak kazanmış olan her birey çeyiz hesabı açabilmektedir. Çeyiz hesabında aylık ödeme tutarları en düşük 108 TL olmakta iken en yüksek aylık ödeme tutarı ise 1.055 TL olmaktadır.

Çeyiz hesabı açacak olan kişilerin Halkbankası’ nda 3 yıl birikim hesabı bulunmalıdır. Türk vatandaşlığı 5901 sayılı kanununa göre kişilerin 24 yaşını aşmamış olması ve hiç evlenmemiş olması gerekmektedir.

Birikim hesabına aktarılan ödenekler normal hesaplama fonunda olup azami tutarı aşmayacak şekilde hesaplanmaktadır. Evlilik tarihinde hesaplanmakta olan para anapara ile banka getiri baz alınarak hesaplanmaktadır. Her yıl çeyiz kredisi ile ilgili Devlet tarafından sağlanan destek oranı değişim göstermektedir. 0 – 3 yıl arasında belirtilen süre zarfını doldurmadığı için geri alınmak istendiğinde ödeme yapılmamaktadır. 3 – 4 yıl arasında birikim hesabında bulunan paranın %10 kadarı Devlet katkısı olarak yatırılmaktadır. 4-5 yılları arasında %15 5-6 yıl arasında da %20 Devlet katkılı olarak kredi sağlanmaktadır.

Devlet destekli çeyiz kredisi olarak Devlete ait olan tüm bankalarda birikim hesabı açarak evleneceğiniz döneme kadar birikim sağlayabilirsiniz. Birikim hesabınızın soncunda ise evleneceğinize dair başvuruda bulunup eğer 3 yılı dolduran bir hesabınız var ise Devlet katkılı olarak ödediğiniz tutarın ve birikim yılının karşılığında ödeneğinizi alabilirsiniz.

Evlilik kredisi alanında hem bayanlar  hem de erkekler bu birikim fonundan fayda sağlayabilir. Çeyiz kredisi çekmek isteyenler 5 bin TL olarak açıklanan ilk 3 yıl sonrasındaki ödeneği alabilme imkanına sahipler. Yardım için belirtilen ödeneğin bir sınırlandırması yok lakin 15 bin TL kadar olabilme imkanı bulunmaktadır. Çiftler arasında anlaşma sağlandığında hem kız hem de erkek tarafı sistemin sağladığı olanaklardan faydalanabilir. Her iki tarafta Devlet destekli çeyiz fonuna başvurarak düğün öncesi hazırlıklarını bütçesini daraltmadan geçirebilmektedir.

Çeyiz kredisi için başvuruda bulunacak olan kişilerin maddi durumu bu alanda yeterli düzeyde olmaması ve ihtiyaçlarını karşılayamaması gerekmektedir.

Kamu Mevduat Bankaları:Ziraat Bank, Halkbank, Vakıfbank

Kamu Katılım Bankaları:Ziraat Bank

Özel Mevduat Bankacılığı:Türk Ekonomisi Bankası, Şekerbank, Türkiye Garanti Bankası, Akbank, Denizbank, Fibabank, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası

Özel Katılım Bankaları:Albaraka Türk Katılım, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Anadolubank, Turkish Bank, Yapı ve Kredi Bankası kredi ve birikim hesabı açabileceğiniz bankalar arasında bulunmakta.

 

Bir önceki yazımız olan Denizbank İhtiyaç Kredisi Sorgulama başlıklı makalemizde bireysel kredi, denizbank ve denizbank bireysel kredi nasıl sorgulanır hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*